Saját testével védte kishúgát egy nagyatádi fiú, ezért a rájuk támadó kutyák őt marcangolták

2019. december 13., 09:25

Szerző:

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy negyvennégy éves férfival szemben, akinek az ingatlanából kiszökött kutyái megmartak egy iskolába igyekvő tizenhárom éves gyereket – írja az ügyészség.

A Nagyatád közeli községben élő vádlott házának udvarán szabadon tartotta kilenc, harcikutya-jellegű állatát. A férfi tudta azt, hogy az ebek veszélyesek, és azt is, hogy a kutyák a kerítést átugorva többször kiszöktek. A vádlott ennek ellenére sem intézkedett arról, hogy biztonságossá tegye az udvart.

A vád szerint 2019 januárjában reggel három oltatlan kutya ismét a faluban kóborolt, amikor a község parkjánál felfigyeltek a sértettre és kistestvérére.

A falkában lévő ebek a gyerekek felé iramodtak, amit a fiú látott, ezért húgát hátraküldte, és biciklijével a támadó kutyák elé állt.

A megvadult ebek a gyereket marcangolni kezdték, fején, arcán és végtagjain súlyos, ténylegesen húsz hét alatt gyógyuló sérüléseket okoztak.

A férfi időközben felfedezte kutyái szökését, majd észlelte a támadást is, amit csak közbeavatkozása miatt hagytak abba az állatok.

A három kutyát elkobzásukat követően közigazgatási eljárás keretében elaltatták. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.