Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Saját testével védte kishúgát egy nagyatádi fiú, ezért a rájuk támadó kutyák őt marcangolták

2019. december 13. 09:25 - szerző: 168 Óra

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy negyvennégy éves férfival szemben, akinek az ingatlanából kiszökött kutyái megmartak egy iskolába igyekvő tizenhárom éves gyereket – írja az ügyészség.

A Nagyatád közeli községben élő vádlott házának udvarán szabadon tartotta kilenc, harcikutya-jellegű állatát. A férfi tudta azt, hogy az ebek veszélyesek, és azt is, hogy a kutyák a kerítést átugorva többször kiszöktek. A vádlott ennek ellenére sem intézkedett arról, hogy biztonságossá tegye az udvart.

A vád szerint 2019 januárjában reggel három oltatlan kutya ismét a faluban kóborolt, amikor a község parkjánál felfigyeltek a sértettre és kistestvérére.

A falkában lévő ebek a gyerekek felé iramodtak, amit a fiú látott, ezért húgát hátraküldte, és biciklijével a támadó kutyák elé állt.

A megvadult ebek a gyereket marcangolni kezdték, fején, arcán és végtagjain súlyos, ténylegesen húsz hét alatt gyógyuló sérüléseket okoztak.

A férfi időközben felfedezte kutyái szökését, majd észlelte a támadást is, amit csak közbeavatkozása miatt hagytak abba az állatok.

A három kutyát elkobzásukat követően közigazgatási eljárás keretében elaltatták. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.