Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Horogkeresztet festettek a kerítésre és döglött macskát dobtak egy esztergomi család házának udvarára a zaklatóik

2019. július 25. 10:55 - szerző: 168 Óra

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen, akik a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett gépjárművét festékkel leöntötték, udvarukba döglött macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek – áll az ügyészség közleményében.

A vádlottak ismeretlen okból azt gondolták, hogy a sértett hekkerkedik ellenük, az interneten mocskolja őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, ezért elhatározták, hogy megbosszulják.

Ennek érdekében 2018. május végétől 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben. Ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte.

Emellett két ismert közösségi oldalon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, és megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Az elsőrendű vádlott 2019. januárban a sértett lakóházánál megjelent, és leöntötte festékkel az udvarban parkoló gépkocsit. Az autó közelébe pedig egy döglött macskát, valamint 2 darab papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva.

A másodrendű vádlott februárban bedobott az udvarba egy átlátszó korsót, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. A garázs feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és a bejárati kapunál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe. A rongálással 2,7 millió forintnyi kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint, hogy a bíróság a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.