Légycsapóval verte gyermekét egy anya Hajdúsámsonon

2019. december 11., 11:42

Szerző:

A Debreceni Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen az anya ellen, aki három éves gyermekét egy légycsapó nyelével sokszor megütötte – írja az ügyészség.

A vád szerint a vádlott három éves gyermekének édesapjával élt élettársi kapcsolatban Hajdúsámsonban, majd a kapcsolat megromlása után az anya 2018 márciusában a gyermekkel együtt elköltözött. A vádlottnak az élettársi kapcsolat megszakadása után érzelmileg megváltozott a kapcsolata a gyermekkel. Rendszeresen ingerülten és türelmetlenül viselkedett vele, gyakran megütötte őt.

2018 júniusában este a gyermek kiborította az elé tett vacsorát, amin a vádlott feldühödött és egy műanyag légycsapó nyelével legalább tizenöt-húsz alkalommal megütötte a kiskorút. A sértettnek a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

A gyermeket az édesapa 2018. június 18-án vitte magával láthatásra. Amikor észlelte a rajta lévő sérüléseket, orvoshoz vitte, és bejelentést tett a rendőrségen.

A rendőrkapitányság először ideiglenes megelőző távoltartást, majd a Debreceni Járásbíróság az anyával szemben húsz napra megelőző távoltartást rendelt el. Emellett úgy döntött, hogy ezen idő alatt a gyermek az édesapa háztartásába kerül.

Az anya cselekményével a szülői felügyeleti jogából eredő nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte, és ezzel a gyermek testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A sértett életkorából adódóan védekezésre képtelen személynek minősül.

Az ügyészség a vádlott ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.