Benzint lopott gyerekkori barátjától, bosszúból felakasztották

2020. január 8., 10:59

Szerző:

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy harmincnyolc éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2016 júniusában bosszúból leütötte, majd egy vasállványra felakasztotta gyermekkori barátját, aki korábban meglopta őt.

A vád szerint a vádlott és a sértett gyermekkoruk óta barátok voltak, rendszeresen összejártak. 2015 december végén azonban a sértett a vádlott és szülei kiskunhalasi házának garázsából a távollétükben szerszámokat és üzemanyagokat lopott több, mint ötvenezer forint értékben, majd eladta azokat egy közös ismerősüknek. A vádlott megtudta, hogy a gyerekkori barátja lopta meg őket, a tolvajt el is ítélte a bíróság.

A vádlottnak azonban ez nem volt elég, ismerőseinek azt mondta, hogy ezért meg fogja leckéztetni a férfit. 2016. június 21-én éjszaka el is ment a sértett kiskunhalasi tanyájára, ahol a kerti zuhanyzó hordó elhelyezésére szolgáló vasállványhoz ment, és felkötözött a vasállványra egy elektromos vezetéket, kötött rá egy csúszóhurkot, majd az udvaron elrejtőzve várta gyerekkori barátját. Amikor az hazaért, a vádlott hátulról leütötte, amitől elvesztette az eszméletét. Ezután a vasállványhoz vonszolta, a nyakába tette a hurkot és úgy akasztotta fel, hogy az eszméletlen férfi lábai leértek a földre. Az ügyészség szerint ezzel azt a látszatot akarta kelteni, hogy a sértett öngyilkosságot kísérelt meg. Ezután elment a helyszínről, „belenyugodva abba, hogy az akasztás miatt eszméletlen sértett meghalhat.”

A felakasztott férfit élettársa vette észre, vágta le és hívta a mentőket, akik újraélesztették. Az akasztás miatt a klinikai halál állapotában volt, ha nincs a gyors orvosi segítség, meghalt volna.

A 2019 januárjában elfogott, letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.