Vádat emeltek a trükkös tolvaj ellen, aki az autópálya mellett verte át áldozatait

2019. december 19., 09:34

Szerző:

A Tatai Járási Ügyészség a lopás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a román állampolgárságú, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki az M1 autópálya melletti parkolóban trükkös lopásokban vett részt – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2018. június 22-én hajnalban az M1-es autópálya Tata közeli szakaszán, az egyik benzinkút mögötti parkolóban, felébresztette a tehergépkocsijának vezetőfülkéjében alvó, román állampolgárságú sértettet.

A vádlott arra hivatkozott, saját gépjárműje meghibásodott. A sofőrt a gépjármű hátuljához csalta, eközben társa a nyitva maradt vezetőfülkéből ellopta a sértett 2.100 euróját.

A sértett észrevette, hogy az ismeretlen férfi behajolt a vezetőfülkébe, ezért kérdőre vonta. A férfi el akart menni a helyszínről, melyet a sértett megpróbált megakadályozni. Ekkor az ismeretlen férfi egy gázspray-t vett elő és azzal a sértett szemébe fújt.  Ezután a  vádlottal  együtt elfutott, és egy gépkocsival elmenekültek a helyszínről. Az ellopott érték összesen 681.513 forint.

A vádlott ugyanebben a parkolóban 2018. október 5-én, szintén hajnalban a személygépkocsijában alvó román állampolgárságú sértettet felébresztette, és kicsalta őt egy ürüggyel az autójából.  A sértettet szóval tartotta, ezalatt a társa a nyitva maradt gépkocsi anyósüléséről ellopta a táskáját, 540 euróval, illetve a sértett személyazonosító igazolványával, vezetői engedélyével, egészségügyi kártyájával és mobiltelefonjával volt. Az ellopott érték 271.354 forint. Az ügyészség indítványára a bíróság a sértettek figyelmét elterelő férfi letartóztatását 2019. április 18-án rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett egy év hat hó börtönbüntetésre, három év kiutasításra, és 952.867 forint vagyonelkobzásra ítélje.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.