Kútba dobta a kutyákat egy karancsberényi férfi, mert már nem tudott róluk gondoskodni

2019. október 9., 10:07

Szerző:

Egy 63 éves karancsberényi férfi és családja szegényes körülmények között él. Az önkormányzattól és a településen lakóktól is több jelzést kapott két keverék kutyájuk tartási körülményei, chippel való ellátása érdekében, illetve az ebek viselkedése miatt. Mivel a kutyák megfelelő tartásáról nem tudott tovább gondoskodni, ezért idén áprilisban elhatározta, hogy megszabadul tőlük – derül ki az ügyészségi közleményből.

Karancsberényben az egyik útkereszteződésben található kerekes közkúthoz vitte a kutyákat, majd a kútba dobta azokat. Az állatok a vízbe fulladva elpusztultak.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy a büntetés végrehajtása esetén a férfi legkorábban három hónap letöltése után kerülhet feltételes szabadságra.

A férfi ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.