Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Véres kutyaviadal közben csaptak le a szervezőkre, akiket állatkínzással vádoltak meg – Videó

2019. április 11. 10:44 - szerző: 168 Óra

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik kutyaviadalt szerveztek Mohácson – írja az ügyészség.

A három vádlott 2018 júliusában megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük mohácsi telepén. A kutyákat a másik két férfi biztosította a viadalhoz, az egyik férfi a bírói feladatok ellátását is vállalta.

A viadalon nézőként ismerőseik vettek részt. Többen külföldről érkeztek Magyarországra, kifejezetten az esemény miatt.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak.

Két vádlott  a kutyákat egymásnak uszította, azokat folyamatosan arra biztatva, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek.

Harmadik társuk bíróként az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte. Az ő feladata volt többek között annak eldöntése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak.

Az állatviadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek.

A vádlottak uszítása miatt a kutyák súlyos sérüléseket is szenvedtek, ezért Mohácsi Járási Ügyészség nem csak a tiltott állatviadal szervezése, hanem állatkínzás bűntette miatt is vádat emelt.