Véres kutyaviadal közben csaptak le a szervezőkre, akiket állatkínzással vádoltak meg – Videó

2019. április 11., 10:44

Szerző:

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik kutyaviadalt szerveztek Mohácson – írja az ügyészség.

A három vádlott 2018 júliusában megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük mohácsi telepén. A kutyákat a másik két férfi biztosította a viadalhoz, az egyik férfi a bírói feladatok ellátását is vállalta.

A viadalon nézőként ismerőseik vettek részt. Többen külföldről érkeztek Magyarországra, kifejezetten az esemény miatt.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak.

Két vádlott  a kutyákat egymásnak uszította, azokat folyamatosan arra biztatva, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek.

Harmadik társuk bíróként az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte. Az ő feladata volt többek között annak eldöntése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak.

Az állatviadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek.

A vádlottak uszítása miatt a kutyák súlyos sérüléseket is szenvedtek, ezért Mohácsi Járási Ügyészség nem csak a tiltott állatviadal szervezése, hanem állatkínzás bűntette miatt is vádat emelt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.