Vádat emeltek a Dózsa György úti gázoló ellen

2018. december 6. 14:02 - szerző: 168 Óra

Benyújtotta a vádiratát a Pesti Központi Kerületi Bíróságra (PKKB) a másfél évvel ezelőtti Dózsa György úti tragédia ügyében a Fővárosi Főügyészség – tájékoztatta a Pesti Srácokat M. Richárd védője, Koltai Zsuzsanna.

A portál úgy tudja, hogy a nehézfiú mellett a Citroen sofőrje is vádlottja az ügynek. Az információt Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette, hozzátéve: a két személy esetében halálos közúti baleset gondatlan okozása, továbbá ettől az esettől függetlenül M. Richárd és egy másik társa ügyében közúti veszélyeztetés, garázdaság és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat.

tragédia tavaly májusban történt, amikor egy Mercedes kabrió egy Citroënnel karambolozott a fővárosi XIII. kerületben, a Dózsa György úton. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen meghalt, hárman súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek.

A súlyos sérültek közül egy 37 éves budapesti férfi a kórházba szállítást követően szintén életét vesztette – emlékeztet  a portál.

A titkosszolgálatok előtt Gyurma fedőnéven is ismert M. Richárd – aki még Berki Krisztiánnal is szoros és szép barátságot ápol – házi őrizetben várta, hogy a törvény malmai megőröljék az ügyét, de egy ponton elege lett a keservekből és novemberben elment egy étterembe. Ezért újra őrizetbe vették. Letartóztatása december 22-ig szól.