Vádat emeletek Burány Sándor ellen

2018. október 12. 11:26 - szerző: 168 Óra

A vádirat szerint 2018. január 19-én 22 óra körül Burány Sándor úgy közlekedett Budapest IX. kerület Határ úton a Nagykőrösi út irányába, hogy szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ellenőrzéskor a politikus elismerte, hogy a gépjárművezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott légalkohol mérő eszköz kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését a Budapest Főváros Kormányhivatala XIX. Kerületi Hivatala a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelte, egyúttal a helyszínen elvett vezetési jogosultságot igazoló okmányt visszavonta.

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tényfeltáró, bűnösségére kiterjedő beismerő vallomást tett.

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és – a törvény kötelező rendelkezése alapján –határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben – írta az Ügyészség.