55 milliárdnál tart a Semjén-féle vadászati kiállítás helyszínének felújítása

2020. augusztus 25., 07:13

Szerző:

A vége felé tart a Hungexpo 55 milliárd forintos felújítási folyamata, a tavasz végére teljesen megújul a több mint 70 ezer négyzetméteres terület, amely jövőre otthont ad a szeptember 25. és október 14. között, Egy a természettel című vadászati és természeti világkiállításnak - mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos hétfőn, a kiállításról rendezett háttérbeszélgetésen.

Hozzátette, nemcsak a vadászati világkiállítás miatt újul meg a Hungexpo, hiszen jövőre ott rendeznek meg más nagy eseményeket is, így jövő szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a világkiállításra reálisan egymillió - kétharmad részt belföldi - látogatóra lehet számítani. Úgy vélte, ha külföldről esetleg nem tudnának turisták jönni, akkor is megközelíthető ez a látogatószám. Magyarországon 670 ezer horgász és vadász van, a családtagokkal együtt 1,5 millió ember kötődik a vadászathoz, halászathoz - mondta. Hozzátette, a világkiállítás megrendezése a turizmus fellendülését is segíteni fogja.

 A látogatók láthatnak majd magyar és nemzetközi trófeakiállítást, amely a vad élőhelyét bemutató diorámáktól a világrekord trófeákon át közelebb viszi a látogatókat a természet eme értékeihez, megismerkedhetnek a hagyományos vadászati módokkal, mint a solymászat, az agarászat, az elöltöltő fegyveres vadászat és az íjászat. Az egyik fő attrakció a magyar kiállítás lesz, amely a Kárpát-medence 1000 éves történelmét öleli fel, ugyancsak látványosnak ígérkezik a preparátor európai bajnokság.

    

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.