Két váci atyafi világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen, 108 embert kellett evakuálni a robbanás után

2020. március 9., 15:50

Szerző:

Március 7-én este robbanás történt a váci Vám utca egyik társasházában. Az épületet 108 embernek kellett ideiglenesen elhagynia.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szakértők bevonásával kezdték meg a robbanás keletkezési okának és körülményeinek vizsgálatát.

Eszerint egy harmadik emeleti lakás konyhájában az ott tartózkodó két férfi egy hatástalanítottnak vélt

II. világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen, amikor bekövetkezett a detonáció.

A két férfit könnyű sérüléssel látták el a mentők.

Detonáció egy váci tízemeletes társasházban A rendőrség drónnal vizsgálta a tízemeletes társasházat
Fotó: Mihádák Zoltán

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket. Ellenük robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A gyanúsítottak a gránátot egy kókai illetőségű férfitől vették, akit a TEK közreműködésével ma reggel otthonában elfogtak – tudatta a police.hu.

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.