Úszni fog a luxusban a Lázár János által felügyelt mezőhegyesi ménesbirtok, lesz termálfürdő, golfpálya és kisvasút is

2019. május 29., 08:24

Szerző:

Népszava vette észre az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy több milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés vár a mezőhegyesi a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-re. 

  • Kialakítanak  egy termálvizes fürdőt gyógyászati elemekkel.
  • Épül egy négycsillagos, 90 szobás hotel. 
  • Lesz prémium lovarda lelátóval és VIP páhollyal.
  • Épül kézilabdapálya, két kosárlabdapálya, két squashpálya, lesz falmászási és vívási lehetőség, edző- és fitneszterem.
  • Kétszintes, 250 férőhelyes konferencia- és rendezvénytermet is létrehoznak alagsori wellness és fitness-lehetőséggel.
  • 18 szakaszból álló golfpálya-rendszer épül homokcsapdával, vízakadállyal, klubépülettel, kiszolgáló létesítményekkel.
  • Helyreállítják az egykori keskeny nyomtávú kivasutat, felújítják a megállóit és újakat is építenek.
  • Felújítanak műemléki épületeket is, amihez levéltári kutatásokat és restaurátori szakvéleményeket rendeltek. Az épületeket lézerszkenneléssel mérnék fel.

A Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter, hódmezővásárhelyi fideszes képviselő által kormánybiztosként felügyelt mintagazdaság csak mindennek a megtervezésére 800 millió forintot szán a most kiírt közbeszerzési eljárás tanúsága szerint.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.