Ürülékkel szennyezett cipőt, szexuális segédeszközt tettek a szegény gyerekek karácsonyi csomagjába Csongrádban

2018. november 14., 18:32

Szerző:

Lassan kezdődik a karácsony előtti nagyüzem a hazai segélyszervezeteknél, így a Magyar Vöröskeresztnél is. Több helyen gyűjtik majd az adományokat, de korántsem mindegy, hogy mi kerül a jellemzően gyerekeknek szánt csomagokba.

A Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója megdöbbentő dolgokról beszélt a Délmagyarországnak.

Sasvári Krisztina elmondta, hogy

találtak már ürülékkel szennyezett gyerekcipőt, szexuális segédeszközt, lángolt kolbászt és egy olyan kisruhát is, amelyikből kivágták a mintát, és a maradékot küldték el ajándékba.

– Szegénynek lenni rossz, nem kell még megalázni is őket azzal, hogy rongyot meg vackot adunk nekik" – mondta az megyei igazgató, aki azt is elárulta, hogy éppen ezért minden csomagot felbontanak és átnéznek, a szemetet pedig kidobják. – Mindenki olyat adjon, aminek ő vagy a gyereke örülne. Nem kell újnak lennie, csak jó állapotú legyen – tette hozzá.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.