Új szintre emelték az unokázós csalást, rendőrnek adták ki magukat

2019. december 4., 09:35

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyesei elfogtak egy párost, akik új szintre emelték az unokázós csalásként ismertté vált módszert - írja a police.hu.

Egy egyelőre ismeretlen férfi hozzátartozójának kiadva magát hívott fel egy idős férfit november 15-én. A telefonáló - akit az idős ember unokájának hitt - a férfinek azt a történetet adta elő, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ami miatt eljárást fognak ellene indítani. A nyomaték kedvéért a telefonáló szintén ismeretlen társa rendőrnek kiadva magát azt mondta,

ha egy általuk megadott számlaszámra átutalnak 1,7 millió forintot, a rokon megússza a büntetést.

A pénzt meg is kapták, a nyomozás során pedig kiderült, hogy a számlaszám, melyet a sértettnek az utaláshoz megadtak, a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel a kicsalt pénzt.

Ugyanezzel a történettel kerestek meg négy nappal később egy másik férfit is, de a kiszemelt áldozat felesége szerencsére rájött, hogy valami nem stimmel, ezért nem utaltak egy fillért sem, hanem szóltak a rendőrségnek.

A csalás sorozat tovább folytatódott november 28-án. Ekkor már 2,2 millió forintot követeltek a felhívott házaspártól, akik el is mentek bankjukba, de szerencséjükre a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani. Időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja november 29-én Budapest XIV. kerületében, egy Szatmár utcai lakásban elfogta a 25 éves budapesti Sz. Róbertet és élettársát a szintén budapesti 22 éves Cs. Alexandrát, akiket csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el.​