Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ungár Péter tette közzé elsőként vagyonnyilatkozatát, névleg megszabadult a részvényeitől

2019. január 31. 14:48 - szerző: 168 Óra

Ungár Péter tette közzé elsőként vagyonnyilatkozatát az országgyűlési képviselők közül. Az LMP-s képviselő engedélyezte a hvg.hu-nak, hogy a portál a ma éjféli határidő előtt közölje.

Ebből az derül ki, hogy Ungár valóban megszabadult részvényeitől, legalábbis névleg. A hvg.hu decemberben tudta meg, hogy a képviselő kiszáll a családja érdekeltségébe tartozó ingatlanfejlesztő cégből, és egy bizalmi vagyonkezelőre ruházza át a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-ben, meglévő részvénycsomagját. A részvények valóban nem szerepelnek már a parlament.hu-ra frissen feltöltött nyilatkozatban.

Fotó: Youtube

Vagyonnyilatkozatának több eleme változatlan, ugyanannyi pénz, ugyanaz a lakás, autó, hivatali laptop és iPhone szerepel benne. Ungár édesanyjával, Schmidt Máriával és testvérével közös vállalkozásában, a PIÓ-21 Kft.-ben továbbra is 17 százalékban tulajdonos maradt.

Változás az, hogy egy újabb cégben szerzett érdekeltséget. Szombathelyi újságírókkal tavaly megalapította az ugytudjuk.hu helyi lapot, amelyet tulajdonosként a Kő a Mezőn Nonprofit Kft. üzemeltet. Ebben 45 százalékos részesedése van.