Ungár Péter szerint az LMP rászolgált a vereségre, a politikus bocsánatot kért a párt szavazóitól

2019. május 28., 12:48

Szerző:

– Azt ígérem, azon fogunk dolgozni a következő időben, hogy visszaépítsük a hitelességünket, mint Magyarország zöld pártja – mondta Ungár Péter. Az LMP-frakció tagja szerint Magyarországnak nem jó, hogy jelenleg az ellenzéknek liberális, neoliberális vezetése van és nincs rendszerkritikus zöld vezetője, de

ezt alapvetően a saját felelősségüknek tartja.

– írja a hvg.hu. Az LMP-s képviselő már közvetlenül a választások után azt mondta: – A választóink megbüntettek minket. Megérdemeljük. Nem az elmúlt két hónapért büntettek minket a választók, hanem az azt megelőző 12-ért. Elkövettük ugyanis a legnagyobb hibát, amit egy párt elkövethet: csalódást okoztunk a szavazóinknak, cserben hagytuk őket a választások után. Nem az ő képviseletükkel foglalkoztunk, hanem saját belső konfliktusainkkal és útkeresésünkkel. Nem kérdés, hogy rászolgáltunk a vereségre – idézte fel a lap. 

Ungár Péter
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az LMP-re vasárnap a választók mindössze 2,17 százaléka szavazott, így a párt egyetlen mandátumot sem szerzett az Európai Parlamentben. Csárdi Antal, országgyűlési képviselő szerint ennek egyik oka Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségének támogatása. Egyébként a Puzsért ugyancsak támogató Jobbik is rendkívül gyengén szerepelt a választáson, 6,44 százalékot szerzett, ez egy mandátumra elég. 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.