Ultrák randalíroztak Budapesten a magyar-román Eb-selejtező előtt

Ultrák randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. A mintegy 120 ember személy- és rendőrautókat rongált meg.

2015. szeptember 4., 08:15

Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén.

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a környéket a rendőrség lezárta. A helyszínen hatalmas a rendőri jelenlét. A huligánok számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban.

Az MTI értesülése szerint több személyt előállítottak a környéken, valamint a Liszt Ferenc téren. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre „hangoló” magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.

Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között.

Médiaértesülés szerint a Városliget felől a belváros felé tartó ultrák már a Madách tér környékén összecsaptak rendőrökkel is.

Az Index helyszíni forrásra hivatkozva megemlíti, hogy a rendőröket megtámadó „feketeruhás kopaszok” közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el.

Az Index azt írta, hogy „a Dob utcában vonuló ultrák kezdtek randalírozni csütörtök éjjel. 120 ember balhézott, a Deák térről menekültek az emberek a hanggránátok elől. a rendőrség nagy erőkkel vonult ki, 17 embert tartóztattak le. A több száz fős csapat előtte a Városligetben gyakorlatozott”.

A vs.hu arról írt, hogy az Astoria környéken több hangos durranás is hallatszott, egyelőre nem tudni, hogy ezeket mi okozta.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.