Ultimátumot adtak Herceghalom polgármesterének

Herceghalom képviselő-testülete csütörtökön tart rendkívüli ülést, melyen három napirendi pontot tárgyalnak a jelenlevők. Ezek közt az egyik a polgármester lemondását szorgalmazza. Felesége a Fideszhez köthető kopaszok segítségével adott be népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzárról.

2016. március 2., 06:40

A polgármesterből elege lett a képviselő-testületnek, Hunya Kriszta független képviselőnő azt mondta az

ATV-nek, hogy csütörtökön rendkívüli ülést tartanak, ahol ultimátumot adnak Erdősinek: ha jövő keddig nem adja be lemondását, feloszlatják a képviselő-testületet, és akkor az ő pozíciója is meg fog szűnni.

A portál beszélt az egyik fideszes képviselővel, és úgy tűnik, az ultimátumnak kormánypárti támogatói is vannak. Szendrei Bence szerint „már régóta nincs meg a kívánt összhang a választott képviselők és a városvezető között”, ezért „maximálisan támogatja” Erdősi lemondatását.

Az ATV.hu-nak nyilatkozó egyik helyi polgár szerint a történtek ellenére a polgármesterék továbbra is „hithű orbánisták”, akik száz százalékig azonosulnak a párt országos ügyeivel. A legtöbben nem értik, hogy a városvezető és felesége hogyhogy nem számított arra, hogy az akcióból országos méretű botrány fog kerekedni. Ezt sokan Erdősiék szemére is vetik, úgy érzik, a történtek elsősorban Herceghalomnak ártottak.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.