Letartóztatásban marad a Viking Sigyn ukrán kapitánya

2019. augusztus 30., 16:13

Szerző:

A Fővárosi Törvényszék pénteken meghosszabbította a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását - értesült az Index Tóth M. Gábortól, a Jurij C. nevű ukrán férfi védőjétől. „Az eljárásban a terhelt jelenlétének biztosítása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartása” - közölte a VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

Bár az ügyészség indítványozta, hogy Jurij C. letartóztatását három hónappal hosszabbítsák meg, a Fővárosi Törvényszék csak egy hónappal, szeptember 30-ig tette ezt meg. 

A kapitány ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyik eljárás.

A Viking sigyn május 29-én, a Margit hídnál ütközött össze a Hableány sétahajóval. A balesetet heten élték túl, 25 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet életét vesztette.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.