Beszámítható az a pásztói nő, aki feldarabolta újszülött kisfiát

2019. szeptember 24. 13:37 - szerző: 168 Óra

Beszámítható az a nő, aki 2018 szilveszterén megszülte, majd egy bicskával feldarabolta újszülött gyerekét, majd a testrészeket a patakba szórta Pásztón - írja a 24.hu.

H. Mónika ügyének tárgyalása az asszony élettársának és további tanúk meghallgatásával kezdődött a Balassagyarmati Törvényszéken. A nő nem szenvedett elmebetegségben, és semmi olyan más pszichés betegségben sem, ami kizárta vagy korlátozta volna a cselekménye elkövetésében, azaz beszámítható volt újszülöttje feldarabolásakor. A büntetés szempontjából ez azért lényeges, mert a bűncselekmény után felmerült, hogy a nő a szülés utáni depresszió miatt szabadult meg kisfiától.

H. Mónika elismerte, hogy feldarabolta csecsemőjét, azt viszont tagadta, hogy megölte volna. Szerinte véletlenül ejtette le a gyereket, aki már halva született.

A nőnek már volt két gyereke az élettársától. Harmadik terhességével is tisztában volt, de mindenki előtt titkolta. 2017 december 30-án elzavarta a párja a háztól, ezért másnap az ismerősei körében szilveszterezett. Január elsején hazaindult, de a pásztói Kövicses patak hídjánál észrevette, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor bement a híd alá, leguggolt, majd megszülte a gyerekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezeiből és mintegy húsz centiméteres magasságból a patak partjára esett. H. Mónika felemelte az újszülöttet, aki felsírt, és észlelte a szívverését is.

Az asszony ezután egy pulóverbe bugyolálta a babát, majd elindult vele. Délután három körül visszament vele a patak partjára, legalább négyszer ráütött a fejére, majd egy zsebkéssel levágta a fejét és a karjait. A gyerek fejét végül egy kutya találta meg.

A szakértők szerint az újszülött már nem élt, amikor az anyja levágta a fejét.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18