Levegőhöz jut a gazdaság: sorra újraindulnak az autógyárak, a hónap végén ismét termel az esztergomi Suzuki is

2020. április 22., 09:13

Szerző:

Sorra jelentik be újraindulásukat a hazai autógyárak. A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében – mint a társaság közölte – április 29-én újra elindítja a gyártást. A termelést fokozatosan indítják, kezdetben egyműszakos munkarendben dolgoznak.

A vállalat átszervezte működési folyamatait, hogy minden tekintetben biztosítsák a megfelelő távolságtartást, a teljes bel- és kültéri higiéniát. A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek

a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre, a fertőtlenítések gyakoriságára is.

Magyarországi képek - Esztergom
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

Az 1991-ben alapított Magyar Suzuki Zrt. gyára március 23-án állt le, a termelést több mint egy hónapig szüneteltették. 2018-ban 171 885 járművet adtak el összesen 123 országban, ezek 95 százaléka pedig Esztergomban készült.

A hazai autógyárak közül egyébként először az Audi indult újra Győrben, április 14-én. Egyelőre szintén egyműszakos a munkarend, a gyártás teljes visszaállása heteket vehet igénybe. 

Bejelentette az újraindulást a Mercedes is Kecskeméten, a Suzukinál egy nappal korábban, április 28-tól kezdődően. Eleinte szintén egyműszakos munkarenddel kezdenek

Készen áll az Opel is, de egyelőre pontos időpontot nem jelentettek be.