Újpesten tüntetett az ellenzék, a fideszes önkormányzat sietve hirdetett egy zenés korcsolyázást

2019. február 1., 20:01

Szerző:

Körülbelül 150 ember jelent meg péntek este fél hatkor azon a tüntetésen, amelyet az újpesti városháza elé hirdetett meg az ellenzék. Az Orbán-kormány politikája elleni demonstrációval egy időben a fideszes önkormányzat zenés korcsolyázást szervezett a térre. 

Fotó: Kökényesi Gábor

A fideszesek nyilvánvalóan szerették volna elnémítani a tüntetőket, az ingyen használható jégpályán egy időn át olyan hangerővel szólt a zene, hogy a rendőröknek kellett kérniük a szervezőket, hogy vegyenek vissza belőle. És ha ez nem lenne elég, Érdhez és Pécshez hasonlóan itt is a szolgáltató péntek este Újpesten is megpróbálkozott azzal, hogy a tüntetők feje felett lekapcsolja a közvilágítást. A tüntetésen részt vett Varju László, a választókörzet DK-s országgyűlési képviselője is.


Fotó: Kökényesi Gábor

Wintermantel Zsolt fideszes polgármester egyébként szerdán a Facebook-oldalán invitált mindenkit egy kis péntek esti korcsolyázásra.

A demonstráció azzal ért véget, hogy a tüntetők átvonultak az önkormányzati kézben lévő Újpesti Média irodájához, hogy átadjanak egy petíciót, de nem sikerült átadniuk.


Fotó: Kökényesi Gábor

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.