Egy kisnyugdíjas teheti tönkre az újpesti fociklubot, ezen múlik a csapat sorsa

2020. július 31., 12:20

Szerző:

A Fővárosi Bíróság június 18-án elrendelte a végrehajtást az újpesti focicsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-vel szemben. A végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el, a bírósági dokumentumok alapján 16,5 millió forint plusz a késedelmi kamatok miatt. Az mfor.hu érdeklődésére kiderült, sokkal bonyolultabb történet áll a végrehajtási eljárás mögött, mint azt elsőre gondolhatnánk. Az egyik főszereplő az Újpest volt tulajdonosának egyik rokona.

"Egy korábbi tulajdonos hozzátartozójának közeli rokona, egy idős hölgy (a végrehajtási eljárás kezdeményezője) több mint százmillió forintra pereli az Újpest labdarúgó csapatot üzemeltető céget.

Perbeli állítása szerint szerény nyugdíjas, ennek ellenére több millió forintért követeléseket vásárolt offshore kapcsolatú cégektől, melyek valamilyen módon mind az előző tulajdonoshoz kapcsolódtak." - tájékoztatta lapot a klub.

A jogellenesen megvásárolt követelésekkel próbálja azt elérni, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. több mint százmillió forintot utaljon át a felszámolás alatt lévő Újpest FC Kft.-be. Így az a pénz végül az offshore hitelezőkhöz és rajtuk keresztül a volt tulajdonoshoz kerülne (akiben mi Tolnai Sándort véljük azonosítani).

A klub felidézte, az

"Újpest labdarúgócsapat megmentésekor a jelenlegi tulajdonos, Roderick Duchatelet már több százmillió forintot kifizetett a hamis igényeket bejelentő offshore cégeknek, most pedig újabb milliókat akarnak megszerezni tőle."

A bíróságra került ügyben elsőfokon megnyerte a klub a pert, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla az offshore-cégek javára döntött.

"Jelenleg a Kúria előtt van az ügy, remélhetőleg ott az igazság nyerni fog" - közölte az Újpest.

A történet azonban ezzel nem ér véget, hiszen mint azt a klub elárulta, a korábbi tulajdonos alkalmazásában lévő ügyvéd már benyújtotta többmilliós számláját a Kft. felé és felszámolással fenyegeti a klubot.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.