Ujhelyi: Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra

2020. augusztus 14. 12:01 - szerző: MTI

A független tényfeltáró média támogatására álljon rendelkezésre forrás a következő uniós költségvetési ciklusban, ezt kezdeményezte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője. 

Ujhelyi István – aki ezt egy pénteki online sajtótájékoztatóján közölte – erről tájékoztatta a német soros elnökséget, az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőit is.

Arról beszélt: jelenleg 11 uniós pályázat támogatja a "kormányzati bődületes agymosáskampányoktól" független médiát, hangsúlyozva, hogy ezek az orgánumok a szabad tájékoztatás és az információszabadság fontos eszközei.

Kevés a forrás és "még mindig nem érti az európai intézményrendszer, hogy az európai demokrácia, a mi uniónk, a békénk, a stabilitásunk függ attól", hogy eljutnak-e a valódi információk az egyes európai lakosokhoz, érvelt a szocialista politikus. 

Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra, így próbálva megakadályozni a tőle független, a valóságot híven tükröző anyagok megjelenését, emelte ki Ujhelyi.