Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ujhelyi: Embertelen körülmények között szállásolják el az ukrán vendégmunkásokat Székesfehérváron - Videó

2019. május 15. 19:10 - szerző: 168 Óra

Közpénzen toborozza a kormány azokat a zömében ukrán vendégmunkásokat, akiket aztán közvetítőcégeken keresztül Magyarországra, részben Székesfehérvárra hoznak dolgozni, és embertelen körülmények között szállásolják el őket – erről beszélt egy sajtótájékoztatón Márton Roland székesfehérvári szocialista polgármesterjelölt a szintén jelen lévő Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő kérdésére.

Az EP-képviselő Facebook-oldalán közzétett videóban elhangzik, hogy a 130 ezer forintos ügyintézési díj mellett a munkások bérének 13-14 százalékát is leveszik a közvetítők. Márton szerint az olcsó munkaerő miatt a magyar munkatársaik is rosszul járnak: érdekérvényesítő képességük alig van, egy apró hiba esetén lecserélhetik őket. Ujhelyi ironizálva a Fidesz egyik kampánykifejezését használta a helyzetre, lakosságcsereként jellemezve a helyzetet.

A munkásokat 4-5 fős szobákban szállásolták el egy épületben, ahol összesen 40-50 ember lakik. Az udvart konténerek keretezik, az épület egy régi, elhagyatott barakk, amin csak a nyílászárókat és a vakolatot újították fel, valamint hullámtetőt kapott.