Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Újabb olcsó bérlakás a Vár közelében: a közmédia volt menedzsere műemléki lakásban él havi 98 ezer forintért

2019. június 18. 15:55 - szerző: 168 Óra

Havi 98 ezer forintos lakbér fejében él a 118 négyzetméteres önkormányzati lakásban Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda (MTI) volt vezetője - írta a hvg.hu. A közmédia egyik vezetőjéből lett tanácsadó egy XII. kerületi lakást adott a történelmi várfalnál található műemlék lakásért.

A közvetlenül a történelmi várfalnál fekvő sétányra is néző műemlék házban található, 118 négyzetméteres bérlakásért Belénessy „költségelvű lakbért” fizet: havonta 98 128 forintot. A bérleti szerződés 2013.11.21-i keltezésű és határozatlan ideig áll fenn – válaszolta a portál kérdéseire a fideszes vezetésű önkormányzat, amely a közvagyon részét képező ház homlokzatának felújítására, karbantartására és más állagmegóvási munkáira 2013-14-ben összesen 37 millió forintot fordított.

A bérleti jogviszony lakáscserét követően jött létre, vagyis a Vár szívében lévő bérlakást az egykori MTI-vezér nem közvetlenül az önkormányzattól kapta, hanem Bayer Zsolt publicistához hasonlóan egy másik, cserébe felajánlott ingatlan fejében jutott hozzá.

Belénessy a közmédiában betöltött vezető pozíciói révén lett ismert: irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, dolgozott a Magyar Rádióban és a Duna Televízióban, majd a Magyar Távirati Iroda (MTI) alelnöke, később a vezérigazgatója lett. Az MTI-hez a Lánchíd Rádió főszerkesztői posztjáról érkezett.