Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Újabb milliárdos állami megbízást kapott Pintér Sándor volt cége

2019. január 18. 15:28 - szerző: 168 Óra

Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. kapta az állami légiirányító HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. irodaházának védelmi feladatait. Erről az uniós közbeszerzési értesítő számolt be – írja az mfor.

A HungaroControl Igló utcai irodaházában a Civilnek fegyveres biztonsági őrség biztosítása mellett a biztonságtechnikai rendszert is kezelnie kell, valamint recepciós szolgálatot is kell nyújtania. Minderre egy 1,4 milliárd forint értékű szerződést írtak alá a légiirányítóval tavaly november 29-én. 

A Civilről nemrég derült ki, hogy ők is védik az MTVA székházát, ahol Varjú Lászlót bántalmazták, és ahonnan Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kihajították. A rendőrség nem indított vizsgálatot a képviselőket ért inzultus miatt. 

A Civilt 2001-ben alapították, 2010-ig volt Pintér Sándor tulajdonában. Nagy közbeszerzési sikerszériát tudhat maga mögött, tavaly több mint 12 milliárd forintos árbevétel mellett 1,1 milliárd forint profitot termelt, amelyből a tulajdonosai 20 millió forintot fizettek ki osztalékként. Többnyire konzorciumban indul az MVM-től, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is kapott megbízásokat, December végén 38 millió forintért szerződött le az Országos Vízügyi Főigazgatóság székházának 2019-es védelmére, tavaly nyáron pedig titokban megszerezte a lovasberényi kormányüdülőt is. Igazgatója Tasnádi László, aki Belügyminisztérium  rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, és az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá.