Újabb „migránsalagútra" bukkantak a déli határkerítésnél, de még nem bújt át rajta senki

2020. január 22., 09:55

Szerző:

Csikéria külterületén tavaly ősszel a rendőrök egy alagutat találtak az ideiglenes biztonsági határzár alatt.

A korábbi nyílástól 15 méterre a szolgálatot ellátó kutyás járőr  január 21-én kora délután – növényzettel fedett, körülbelül 50 centiméter átmérőjű – nyílást fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre.

Íme a rejtekút bejárata:

A jelenlegi adatok szerint a járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel rendőrök az alagutat annak befejezését követően rövid időn belül felfedezték, és betemetéséig őrzik is – írta police.hu.

A tavaly őszi felfedezés kapcsán a kormánypárti Magyar Nemzet korábban arról írt rendőrségi forrásokra hivatkozva: a csikériai alagútról kiderült, hogy még a délszláv háború előtt szeszcsempészetre használták, Szerbia felől érkezett rajta az alkohol Magyarországra.

Ezt mesélték a Magyar Hangnak is a falu lakosai.

Egyre több az aggasztó jel. A Tisza déli szakaszán szolgálatot teljesítő 66 éves, Baja nevű aknásznaszád január közepén Szeged alatt egy migráns-gumicsónakot talált a part mellett.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.