Újabb fideszes elemző szorgalmazta, hogy vegye el a kormány az ellenzék parlamenti bizottsági pozícióit

2019. július 13., 09:54

Szerző:

Ezúttal a fideszközeli XXI. Század Intézet részőről Deák Dániel szavait tüntette fel "szakvéleményként" a közszolgálati televízió, ahol szombat reggel a férfi arról beszélt, hogy

„példa nélküli és infantilis” annak a magyar ellenzéknek a viselkedése, amely nem szavazta meg a fideszes jelöltetket az európai parlamenti bizottsági pozíciókba.

A Fidesz és médiájának kommunikációja úgy tűnik, hogy előkészíti, hogy a kormánypárti többség revansból megfossza az ellenzéket a magyar parlamenti bizottsági helyektől. Bayer Zsolt, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető vagy a Pesti Srácok cikke után ezúttal Deák is úgy "szakértett", hogy

„a kormánypártoknak reagálnia kell erre a magatartásra. Ha az ellenzéki képviselők felrúgják az íratlan szabályokat, akkor a kormánypártoknak sem kell azokat betartania Magyarországon”

– utalva ezzel arra, hogy az ellenzéktől elveheti a kétharmados kormánytöbbség a parlamenti bizottsági helyeit.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.