Újabb diadal Pannóniában: 1,4 milliárdot kaszált Mészáros Lőrinc a Balatonon

2017. november 14., 09:54

Szerző:

A Mészáros Lőrinc ősóceánnyi érdekeltségének egyikeként hasznosuló Balatontourist Kft. által üzemeltetett tizenkét, tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és tízszázalékos forgalomnövekedést ért el – közölte a Magyar Időkkel a társaság ügyvezetője.

Nagy Gábor elmondta, hogy idén a balatonfü­redi Füred Kemping és Üdülőfalu volt a legnépszerűbb, az összes vendég 23 százalékát itt regisztrálták, a kempingezők több mint fele a Siófok-Szabadi­fürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakat szállta meg. Jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autós­kempingként jegyzett Mira­bella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága, ami egyébként függ a pihenőhelyek befogadóképességétől, elhelyezkedésétől és a szolgáltatásaitól is.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A küldő piacok azonban változtak: az alacsonyabb kategóriás balatoni szálláshelyeken hosszú ideje stagnáló vagy csökkenő német beutazó ­forgalom idén nőni kezdett, emellett kimagaslóan emelkedett a lengyel turisták száma. – A magyar vendégek után a német, a holland, a dán, a lengyel és az osztrák vendégek fordulnak meg leggyakrabban a Balatontourist kempingjeiben – tette hozzá.

Nagy elmondta, a cég továbbra is csak üzemeltetni szeretné a kempingeket, ez alól kivételt a Balatonakaliban lévő Strand Holiday Kemping jelent, amelyet márciusban vásárolt meg a Konzum-csoporthoz, így Mészáros Lőrinchez is köthető és a Balatontouristot is birtokló  BLT Group Zrt.

Mint tegnap kiderült, Mészáros Lőrincnek sem feltétlenül sikerül mindig minden: az egyik kiszemelt balatoni kempingről le kellett mondania egy idegen hangzású név birtokosának a javára. A hír mélyen megrázta a magyar érzelmű  közvéleményt.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.