Újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki a kettős gyilkossággal vádolt szikszói rémet

2018. december 3., 11:59

Szerző:

Hét év után a rendőrség elkapta a szikszói kettős emberölés feltételezett elkövetőjét. 2011-ben az Index videóban számolt be arról a rendkívüli falugyűlésről, ahol a feltételezett tettes, Sz. Sándor is felszólalt a polgárőrség elnökeként. A férfi a városvezető mellett ült a pulpituson, és a polgárőrség nehéz helyzetére panaszkodott.

Fotó: MTI/Vajda János

Blikk azt írja, hogy a gyanúsított jól ismerte a hét évvel ezelőtt meggyilkolt U. Jánost és feleségét, U. Jánosnét, rendszeresen járt hozzájuk, csupán néhány méterre lakott az idős házaspártól. A portál úgy értesült, hogy most egy újabb bűncselekmény ügyében is kihallgatták a férfit, egyelőre tanúként. Az információt az egykori polgárőr védőügyvédje megerősítette a portálnak.

– Ügyfelemet valóban meghallgatták egy újabb bűntény kapcsán is. Ebben az esetben egy idős, egyedül élő embert támadtak meg, a fejére több ütést is mértek, de szerencsére túlélte a támadást. Bár ebben az ügyben most még tanúként kezelik a védencemet, úgy vélem, meggyanúsítják ezzel a bűncselekménnyel is. Ő tagadja, hogy bármi köze lenne egyik esethez is

– közölte Lichy József.

Hét évvel ezelőtt, 2011. április 16-án este egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívta a házaspárt azzal, hogy idegenek bemásztak a kertjükbe, de a rendőrség 10-15 percen belül a helyszínen lesz, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput. A házaspár gyanút fogott, ezért felhívta a 112-es segélyhívót. Az ügyeletes tiszt arra kérte őket, hogy zárkózzanak be, ne engedjenek be idegeneket, rendőröket küld a helyszínre. Huszonnégy órával később azonban mégis sikerült valakinek olyannyira bizalmat ébresztenie az idős emberekben, hogy a késő esti órákban beengedték a portára. A két idős ember megkötözött holttestét az épület más-más helyiségében három nappal később fedezte fel az egyik szomszéd. A halálukat többszörös koponyatörés okozta.

A rendőrségi nyomozást 2015-ben felfüggesztették, de új szempontok alapján nem sokkal később újraindult. Így jutottak el a büntetlen előéletű Sz. Sándorhoz, a házaspár megkötözéséhez használt kötélen megtalálták a DNS-ét.