Újabb 7 milliárddal már több mint 20 milliárd forintba kerül majd az Operaház felújítása

2018. június 12., 12:17

Szerző:

444.hu szúrta ki, hogy a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, ami szerint az Operaház felújításához szükséges 

6 995 418 880 forintos többletfinanszírozási igényt állja a magyar állam.

Hogy mire kell a plusz pénz, nem tudni. A határozat csak annyira részletezi, hogy 6,6 milliárd a generálkivitelezőnél, 340 millió pedig a külön beszerzéseknél jelentkezett igény.  

Emlékezetes: a Magyar Állami Operaház korszerűsítését korábban 9 242 790 000 forintra becsülték, de a szerződéses összeg végül  14 199 038 935 forintra szaladt fel. Ez most már, a mostani toldással 20 milliárd fölött jár.  A felújítást a West Hungária Bau vezette konzorcium végzi. A WHB vette meg Tiborczéktól a közvilágítási tenderekkel korábban taroló Eliost, majd az egyik leánycégben, a WHB Ingatlan Kft-ben egy rövid időre tulajdonosként is megjelent Tiborcz István, mielőtt eladta volna részesedését egy Brit-Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.