Új sportcsarnokot építtet Budapesten az Orbán-kormány, csak az előkészítésre 3 milliárdot adnak

2019. március 28., 10:47

Szerző:

A Népliget mellett épülhet meg a 2022-es magyar-szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett új multifunkciós sportcsarnok – vette észre a Magyar Közlönyben a Portfolio

A beruházás előkészítésére 3 milliárd forintot különített el az Orbán-kormány. 

3,045 milliárd forintos forrást biztosít az építkezés előkészítésére, a fejlesztéseket kiemelt beruházássá nyilvánították.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a február 21-i Kormányinfón tett bejelentést a sportcsarnokról,  de arra hivatkozva, hogy a szükséges terület egy részét meg kell venni, pontos helyszínről nem árult el információkat. Ez a helyszín – derült ki most – a népligeti buszpályaudvar mögötti terület a Gyáli út és az Üllői út között. Késő ősszel dönthetnek a kivitelezőről, a költségekről csak becslések vannak.

Magyarország és Szlovákia közösen nyerte el a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.