Az ígéretek szerint jövőre megkezdődhet az új városközpont kiépítése a Bosnyák téren, bevásárlóközpont, mélygarázs épülne

2020. március 9., 12:33

Szerző:

Az Echo Investment még 2006-ban vásárolta meg a Bosnyák tér mögötti 6,8 hektáros területet a zuglói önkormányzattól, 4 milliárd forintért. Egy hatalmas plázát építettek volna a tér mögötti Csömöri út – Bosnyák utca – Rákospatak utca által határolt területre, de évekig nem haladt a beruházás. Most viszont úgy tűnik, végre megépülhet XIV. kerület új központja, írja a Népszava.

A projekt tavaly decemberben kapott új lendületet, miután a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította. A Népszava információi szerint már készülnek a módosított tervek, a beruházáshoz kapcsolódó előterjesztések márciusban egyszerre kerülhetnek a kerületi és a fővárosi képviselők asztalára.

A lap úgy tudja, az első ütem kivitelezése már jövőre megkezdődhet, az utolsóként megépülő lakóépületeket 2024-ben adnák át.

Bosnyák tér

A legújabb tervek szerint a Bosnyák téri templom mögött 6-8000 négyzetméteres főteret alakítanának ki, gyalogossétánnyal, korszerűbb piaccal és mélygarázzsal, a Csömöri út mellett irodaházakat húznának fel, míg a Bosnyák utca Rákospatak felőli részén lakásokat, a Bosnyák térhez közelebbin pedig egy 30-40 ezer négyzetméter körüli bevásárlóközpontot építenének.

A projektnek nagy lökést adhat, hogy egy decemberi kormányhatározat szerint újra áttekintik a 4-es metró Bosnyák térig történő meghosszabbításának ügyét, írja a Népszava.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.