Attól tart az ügyészség, hogy Bróker Marcsi újra szökni próbál

2020. január 20. 12:27 - szerző: 168 Óra

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kun-Mediátor ügy vádlottjával, a D. Sándornéval szemben elrendelt bűnügyi felügyelet fenntartását – írja az ügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Kun-Mediátor ügyben 2017. június 2-án, többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat. A vád szerint a Bróker Marcsi néven ismert nő több mint 760 személyt károsított meg. Volt sértett, akit több mint egymilliárd forint kár ért, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” címén.

Bróker Marcsi a gyanúsítotti kihallgatása előtt külföldre szökött, és majdnem másfél évig bujkált, hogy kivonja magát a büntetőeljárás alól, a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

Ha elítélik, Bróker Marcsinak hosszú büntetéssel kell számolnia, olyan súlyúak a vádak. Egyébként 2016. év december 16-a óta letartóztatásban volt, de mivel az elérte a törvényi maximumot, a három évet, a Szolnoki Törvényszék tavaly decemberben kénytelen volt hazaengedni, de a nő bűnügyi felügyeletét rendelte el. A vádlottnak nyomkövetőt kell viselnie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A főügyészség most a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a vádlott bűnügyi felügyeletének további fenntartását indítványozta. A bűnügyi felügyelet felülvizsgálatáról a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.