Ugyanabban az időpontban ment szavazni Kocsis Máté és Győri Péter, de még csak nem is köszöntek egymásnak

2018. július 8., 12:59

Szerző:

A hvg.hu fotósa kapta lencsevégre, hogy a távozó fideszes polgármester, Kocsis Máté ugyanabban az időpontban jelent meg az urnák előtt a józsefvárosi időközi polgármester választáson, mint az utódjának szánt Sára Botond fő ellenzéki riválisa, Győri Péter. Bár összefutottak a szavazóhelyiség előtt a Horánszky utcában, még csak nem is köszöntek egymásnak – számolt be a találkozóról a portál munkatársa. A képekért ide kattintsanak.

Fotó: Merész Márton

Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert az április 8-i parlamenti választásokon országgyűlési képviselővé avanzsáló Kocsis Máténak összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a polgármesteri tisztségről. A Fidesz helyette jelölte Sára Botond jelenlegi alpolgármestert, a civilek és pedig a Menhely alapítvány elnökét, Győri Pétert, aki mögé aztán a demokratikus ellenzék is beállt.

A kampányban Kocsis Máté azzal vádolta meg Győri Pétert, hogy „a drogosok” számára vonzó programokat hozna Józsefvárosba, és „hajléktalantanyává” változtatná a városrészt. erre válaszul Győri Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a megválasztása esetén egy év alatt csökkenteni fogja a hajléktalanságot a Józsefvárosban.

Az időközi polgármester-választást meglehetősen gyér érdeklődés mellett tartják, hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.