Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ugyanabban az időpontban ment szavazni Kocsis Máté és Győri Péter, de még csak nem is köszöntek egymásnak

2018. július 8. 12:59 - szerző: Ágoston Zoltán

A hvg.hu fotósa kapta lencsevégre, hogy a távozó fideszes polgármester, Kocsis Máté ugyanabban az időpontban jelent meg az urnák előtt a józsefvárosi időközi polgármester választáson, mint az utódjának szánt Sára Botond fő ellenzéki riválisa, Győri Péter. Bár összefutottak a szavazóhelyiség előtt a Horánszky utcában, még csak nem is köszöntek egymásnak – számolt be a találkozóról a portál munkatársa. A képekért ide kattintsanak.

Fotó: Merész Márton

Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert az április 8-i parlamenti választásokon országgyűlési képviselővé avanzsáló Kocsis Máténak összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a polgármesteri tisztségről. A Fidesz helyette jelölte Sára Botond jelenlegi alpolgármestert, a civilek és pedig a Menhely alapítvány elnökét, Győri Pétert, aki mögé aztán a demokratikus ellenzék is beállt.

A kampányban Kocsis Máté azzal vádolta meg Győri Pétert, hogy „a drogosok” számára vonzó programokat hozna Józsefvárosba, és „hajléktalantanyává” változtatná a városrészt. erre válaszul Győri Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a megválasztása esetén egy év alatt csökkenteni fogja a hajléktalanságot a Józsefvárosban.

Az időközi polgármester-választást meglehetősen gyér érdeklődés mellett tartják, hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.