Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Úgy tűnik sikerült a járványgörbét ellaposítani - véli a koronavírus-kutatócsoport vezetője

2020. március 29. 19:52 - szerző: 168 Óra

A Pécsi Tudományegyetem Koronavírus-híradójának nyilatkozott Jakab Ferenc, aki az országos koronavírus-kutatócsoportot vezeti. Az egyetem biológiai intézetének docense a videóban arról beszélt, hogy egyelőre csak matematikai modellek alapján becsülhető meddig tarthat és hány embert fertőződhet meg Magyarországon a járvány által.

Ugyanakkor fontos, hogy úgy véli, sikerült széthúzni a járványgörbét, vagyis lassul a terjedés üteme, aminek nyomán az ellátórendszer is jobb állapotban maradhat.

Elmondta azt is, hogy

mostani állapot szerint, aki átesett a járványon egy időre – 1-3 évre - immunitást szerez.

Közölte még, hogy van néhány ígéretes szer a betegség ellen, de ezek mindegyike még klinikai tesztelés alatt van, egyik sem igazolta 100 százalékban, hogy hatékony lehetne.

A koronavírus-kutatócsoport vezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy a következő két hét után meglátjuk, milyen könnyítések lehetnek esetleg a jelenlegi intézkedéseken, de arra kért mindenkit, kerülje a kontaktusokat és tartsa be az utasításokat.