„Úgy látom, azért telefonálni még van pénze” – mondta az Államkincstár ügyintézője a nyugdíja miatt aggódó beteg asszonynak

2019. január 11., 11:27

Szerző:

Késnek a nyugdíjak. Az utalással érkező összegeknek már meg kellett volna érkezniük a bankszámlákra, de az érintettek hiába várják. Sok nyugdíjas nagyon nehéz helyzetbe került emiatt, mert a pénzük fillérre be van osztva.

A 24.hu egy nyugdíjas olvasója, akinek éppen életmentő gyógyszereket kellene sürgősen kiváltania, felhívta a Magyar Államkincstár hozzá legközelebb eső veszprémi fiókját, hogy érdeklődjön. Amikor elmondta, mennyire nagy szüksége volna most a pénzre, az ügyintéző így reagált:

„Úgy látom, azért telefonálni még van pénze."

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.