Újabb szép magyar siker, Budapest lett Európa harmadik legtahóbb városa

2020. június 10., 12:59

Szerző:

A koronavírus-járvány kitörése előtt készített nemzetközi felmérést a CEOWorld Magazine, amely arra kereste a választ: melyik a kontinens legbunkóbb városa.

A lap az ötven legnagyobb településre jellemző modort vizsgálta, és majdnem 180 ezer felnőtt lakost faggatott ki. A válaszok alapján kiderült, hogy Budapest Európa harmadik legtahóbb városa,

a válaszadók 17,5 százaléka szerint kifejezetten udvariatlanok az emberek a magyar fővárosban.

– írja az Azonnali.

Az első helyezett Párizs lett, a válaszadók 36 százaléka gondolja az ottaniakat bunkónak, a második pedig London 18 százalékkal.

A lista másik végén, mint a legillemtudóbb nagyváros, Szentpétervár áll: az ott élők modorát csak a válaszadók 1,2 százaléka kifogásolta. Udvariasságból jól vizsgázott még Helsinki, Madrid, Athén és Lisszabon is.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.