Egy sérültje van az Óbudán három épületet pusztító hatalmas tűznek

2020. január 12., 21:39

Szerző:

Egy ember áramütést kapott, amikor vasárnap este Budapesten, a III. kerületben lévő Kunigunda útján kigyulladt öt épület, és leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték – írja az Index Kolozsi Péternek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének a közlése nyomán.

A sérültet átadták a mentőknek. Korábbi információk még három épületről szóltak, és arról, hogy az incidensnek nincs sérültje. Nem igaz az sem, hogy a tüzet a leszakadó nagyfeszültségű vezeték okozta, ez fordítva történt a nagyfeszültségű vezeték szakadt le a tűz miatt.

A tűzoltók hatalmas erőkkel vonultak ki a helyszínre, de munkájukat egy időn át nehezítette, hogy a vezetéket nem sikerült áramtalanítani. Végül másfél óra alatt megfékezték a lángokat. Fültanúk szerint egy nagy detonáció robaja is hallatszott a helyszínen.

Egy szemtanú a III. kerület / Óbuda nevű nyilvános Facebook-csoportban azt írta, hogy először egy faház gyulladt ki, amelyben gazpalackok voltak, és a gázpalackok robbantak fel, a tűz aztán a szomszéd épületekre is átterjedt, és kigyulladt egy személyautó is.

Kolozsi Péter közlése szerint az öt épületben kilencen laknak, közülük öten tartózkodtak otthon. Mindegyik épület lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezéséről Kiss László kerület polgármestere gondoskodik.

A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik.  Akadt gázpalack, amelyik a detonáció következtében kirepült a házból.

A rendőrség bejelentés szerint a idegenkezűség gyanúja egyelőre nem merült fel a tűzzel kapcsolatban. Az utcában jelenleg szünetel az áramszolgáltatás, a III. kerület többi részén mind a távhő, mind az áramszolgáltatás zavartalan.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester este kilenc után a Facebookon arról írt hogy Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Kiss László kerületi polgármester a helyszínen tartózkodik.