Tüttő Kata szeme megakadt egy FKF-es szerződésen: 11 millióért írattak egy 30 oldalas tanulmányt

2019. december 8., 15:09

Szerző:

Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek megakadt a szeme egy szerződésen, amelyet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) kötött novemberben. A szerződés az FKF hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozásáról szól, a megbízott cégnek 11 millió forint + ÁFÁ-ért 30 nap alatt kell írnia egy 30 oldalas tanulmányt, melynek szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja le.

„Nagyon izgalmasan hangzik, alig várom, hogy olvashassam, biztosan jól fog hasznosulni. Gondolom valami know-how export lehet, például "hogyan vegyük meg egy évben kétszer ugyanazokat az úttisztító gépeket, második alkalommal drágábban" tudás nagyon értékes lehet máshol is. (Budapest- Jakarta távolság légvonalban: 10 351 km, röpke nettó 13 órás repüléssel ott van az ember) Na nem akarom előre temetni, tényleg nagyon kíváncsi vagyok mi várhat az FKF-re Indonéziában. Már csak néhányat kell aludni”

- írja Tüttő a Facebookon.

Az FKF vezérét Karácsony Gergely a héten rúgta ki, többek között azért, mert a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az új közgyűlés alakuló ülése előtt két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést írt alá egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel, ezzel megszegve a szerződéskötési moratóriumot.

(A hvg.hu nyomán)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.