Milliókba került egy Budapesten nyaraló brit turistapár pénztárcájának egy szállodai alkalmazott tévedése

2019. szeptember 12. 10:55 - szerző: 168 Óra

Nagyjából 20 millió forintnak megfelelő összeggel terhelte meg egy brit turista, a 22 éves Charlotte Smith számláját a budapesti szállodája két vendégéjaszáért – írja a Daily Mail nyomán az Index.

Bár a két éjszaka két főre 60158 forint lett volna, a szállodai alkalmazott véletlenül euróban ütötte be az összeget fizetéskor.

A tévedés rövidesen kiderült, ám a szálloda hiába térítette vissza szinte egyből az összeget, a fiatal nő bankja elég keményen kezelte a helyzetet. A Barclays Bank ugyanis nemcsak simán megterhelte a jelentős összeggel a nő számláját, hanem a pénzmozgás és az átváltás miatt nagyjából 1,1 millió forintnak megfelelő összegű tranzakciós költséget is felszámított.

Smith több mint egy hete küzdött bankkal, amely először nem akarta elismerni a hibáját, hogy olyan összeget is levont, amire nem volt fedezet. Végül a történet jó fordulatot vett, miután a brit médiában híre ment az esetnek. A Barclay nemhogy megtérítette a tranzakciós díjat, hanem további 450 font kártérítést is felajánlott – írja friss cikkében a The Sun.