Kétszázezer turista érkezik nyaranta, mégis leszerelték Hortobágy egyetlen bankautomatáját

2019. július 4., 15:36

Szerző:

Egyik napról a másikra szerelte le bankautomatáját a Tiszántúli Takarék takarékszövetkezet Hortobágy településen - írja a Magyar Hang. Az 1500 lelkes községben ez volt az egyetlen ATM, így ott ma lehetetlen pénzt felvenni, pedig nyaranta 200 ezer turista fordul meg a UNESCO Világörökség részét képező nemzeti park látnivalói körül.

Sem a lakókat, sem az önkormányzatot nem értesítették előre arról, hogy eltüntetik a bankautomatát.

A Tiszántúli Takarék racionalizálja működését, Hortobágyon például idén februárban már csak heti kétszer tartott nyitva a fiók, majd végleg bezárt. A takarék időközben értékesítette az épületét is.

Az új tulajdonos a Magyar Hangnak azt mondta, a szerződés szerint a terminált - a bank többi tulajdonához hasonlóan - június 5-ig kellett elvinni. Ez egy régi típusú automata volt, a fenntartása jóval több gonddal járt a moderneknél.

A takarékszövetkezet szerint meghaladja a lehetőségeiket, hogy minden településen fiókjuk és automatájuk legyen, de tárgyalnak a hortobágyi önkormányzattal az ATM elhelyezéséről.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.