Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Visszautasítja az Orbán-kormány támadásait, tüntetést szervez hétfő estére a Katona József Színház társulata

2019. december 7. 15:40 - szerző: 168 Óra

„A budapesti Katona József Színház teljes társulata ezúton utasít vissza minden nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást, amit a színház és Máté Gábor ellen indítottak politikai erők. A Gothár-ügyben a vezetőség a társulat egyöntetű támogatásával a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el, ezt független szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat is igazolta számunkra”

– írja közleményében a színház, hozzátéve, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket. A társulat a Katona József Színház további működését Máté Gábor személyében látja biztosítottnak, és határozottan elutasítja, hogy a vezetés bűncselekményeket akart volna eltussolni, és azt is, hogy az Orbán-kormány erre hivatkozva akarja ellehetetleníteni az egész magyar színházi életet.

„Aki az általunk képviselt értékek mellett áll, akinek fontos a művészi autonómia és szeretne továbbra is a nézőnk lenni, hogy december 9-én, hétfőn este 18 órakor a Városháza előtt jelenlétével fejezze ki szolidaritását társulatunk és a magyar kulturális élet egésze mellett”

– zárul a közlemény.

(A 24.hu nyomán)