Egy 63 éves férfi késsel fenyegette Budapesten az Erdogan ellen tüntetőket

2019. november 21., 17:53

Szerző:

Egy 63 éves férfi inzultálta, majd késsel fenyegette a török államfő ellen tüntetőket november 7-én – írja a police.hu.

Recep Tayyip Erdogan november 7-én látogatott Budapestre, aznap több tüntetést is tartottak Törökországnak az Iszlám Állam ellen harcoló szíriai kurdok elleni offenzívája miatt. A fővárosban több ezren tüntettek ellene.

A Teréz körút és az Aradi utca kereszteződéséből induló vonulásos rendezvény egyik szervezője arról értesítette a biztosításban résztvevő rendőröket, hogy a bejelentett tüntetés résztvevőit egy férfi a Szent István körút és a Visegrádi utca kereszteződésében szóban inzultálja, majd egy kést is elővett.

Fotó: Merész Márton

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a férfit a helyszínen elfogták, aki a nála lévő kést önként átadta a rendőröknek. A 63 éves budapesti N. Pétert a rendőrök előállították. Egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őt. A férfi szabadlábon védekezik.

A BRFK az ügyben az összes nyomozati cselekményt elvégezte, és elküldte az ügy iratait az ügyészségnek.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.