Hónapok óta nincs fekvőbetegellátás Vásárosnaményban, az embereknek elegük lett

2020. augusztus 2., 10:37

Szerző:

Gyakorlatilag rendelőintézetként üzemel a vásárosnaményi kórház a helyiek szerint. A koronavírus-járvány hazai megjelenése óta ugyanis szünetelteik a fekvőbeteg-ellátási osztályokat. Az áldatlan állapot miatt tüntetést szerveztek a beregi városban – derül ki az ATV riportjából.

„Nincsen belgyógyászatunk, nincsen krónikus osztályunk, ápolási osztályunk, gyermekosztályunk, sem rehabilitációs osztályunk”

– nyilatkozta Sápi Mónika a demonstráció főszervezője.

A szervező szerint ez azért is aggályos, mert a sürgősségi osztály szintén egyik pillanatról a másikra tavaly nyáron megszűnt.

Sokaknak most ötven vagy száz kilométert is utazni kell az egészségügyi ellátásért. 

Amennyiben a szeptemberi újraindítás is csak ígéret marad, a tüntetők nem riadnak vissza egy országos demonstrációtól sem.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.