Tüntetés készülődik a bulinegyedben, utcára vonulnak a DK-s polgármester tervei ellen  

2020. július 5., 19:44

Szerző:

„A bulinegyedet nem bezárni kell, hanem okos, konszenzuson alapuló megoldást kell találni”.

Noha utóbbi mondat a kerületet vezető Niedermüller Pétertől származik, még sem úgy tűnik, mint ha a megegyezés felé mennének a folyamatok. Sőt, annyira elmérgesedni látszik a helyzet, hogy 

szerdán fél 5-kor tüntetést szerveznek a vendéglátósok a kerületvezető zárórával kapcsolatos tervei ellen.

Pontosabban gyászmenetet. Mint a Night Embassy of Budapest az a rendezvény Facebook-meghívójában írja, nehéz szívvel közöljük, hogy Budapest éjszakai élete a COVID-19 pandémia alatt halálos sebet kapott, és a fejetlen kerületi rendeletek és  a közterületi állapotoktól kapott utolsó sebben életét vesztette.”

Bulinegyed - Népszavazást tartanak az erzsébetvárosi vendég Életkép a bulinegyedből.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Úgy folytatják, „minden vendéglátóst, szakácsot, zenészt, dj-t, producert, kollektívát, klubtulajdonost, wc-s nénit, kidobót, színészt, művészt, írót és költőt, goást, technóst, dubsteppest, rockert és rappert, minden éjszakai buszsofőrt, ápolót, futárt, promótert, hangtechnikust, kreatívot, öreget és fiatalt egyaránt várunk szeretettel hogy csatlakozzanak a temetéshez, ünnepeljük együtt egy letűnt kor alkonyát.”

A megmozdulás válasz arra az önkormányzati fellépésre, amely csendrendelettel, fokozott rendészeti jelenléttel igyekszik a bulinegyedben rendet tenni.

Igazoltatás a negyed egyik vendéglátóhelyén.

A kerület DK-s polgármestere korábban egy vitában azt mondta,

az önkormányzat nem ellensége a vendéglátósoknak.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.