Gyanúsított lett a férfi, aki a HVG tudósítójára támadt az erzsébetvárosi fideszes tüntetésen

2020. január 31., 16:57

Szerző:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 30-án 17 óra körül Budapesten, a VII. kerület Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen résztvevő B. Zsolt budapesti lakos szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette – írja a police.hu.

Az eseményen a hvg.hu publicistáját, Hont Andrást inzultálták, leverték a szemüvegét és lökdösték őt. Mások a 444 munkatársától a mikrofont próbálták elvenni, a kamerájukat kitakarták, illetve a lap tudósítóit inzultálták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága a történtekkel kapcsolatosan hivatalból nyomozást indított és az erzsébetvárosi nyomozók B. Zsoltot 2020. január 31-én a délutáni órákban garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Csütörtökön fideszes szimpatizánsok demonstráltak Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester nyilatkozata, illetve a gyűlöletpolitika ellen. A demonstráció előzménye az volt, hogy a VII. kerület vezetője egy tévéműsorban a „fehér, heteroszexuális keresztényekről” mint rémisztő képződményekről beszélt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.