Garázdaság miatt előállítottak egy férfit, aki megütötte a csütörtöki fideszes tüntetés szervezőjét

2020. január 31., 14:32

Szerző:

Elfogták és előállították a rendőrök azt a férfit, aki csütörtökön megütötte a fideszes tüntetés szervezőjét – derül ki a rendőrség közleményéből.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 30-án 17 óra 30 perc körül Budapesten, a VII. kerületben az Erzsébet körút 9-11. szám előtt, egy bejelentett gyűlésen a budapesti S. Ferenc a rendezvény szervezőjével szóváltásba keveredett, amely dulakodássá fajult.

S. Ferenc a dulakodás közben a szervező kezében lévő „hangtechnikai eszköz rúdjával” megütötte a szervezőt, aki az ütéstől nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A támadót a rendőrök még a helyszínen elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Ferencet garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A csütörtöki tüntetést a Fidesz és a Fidelitas helyi szervezete rendezte. A kormánypárti szimpatizánsok Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester nyilatkozata ellen, illetve a kirekesztő gyűlöletpolitika ellen tiltakoztak. A demonstráció előzménye az volt, hogy a VII. kerület vezetője egy tévéműsorban a „fehér, heteroszexuális keresztényekről” mint rémisztő képződményekről beszélt.

Az eseményen a hvg.hu publicistáját, Hont Andrást inzultálta a szélsőjobbos Vadhajtások megmondóembere, Bede Zsolt. Mások is csatlakoztak hozzá, leverték Hont András szemüvegét és lökdösték. A 444 munkatársától a mikrofont próbálták elvenni, a kamerájukat kitakarták, illetve az újságírókat inzultálták a rasszizmus, a gyűlöletpolitika és a kirekesztés ellen tüntető fehér, keresztény heteroszexuálisok.