Próbából a Mexikói útig fog járni hétvégén a troli - felsővezeték nélkül

Tesztjelleggel a 82-es trolibusz hétvégente felsővezeték használata nélkül, a járművek önjáró képességét kihasználva meghosszabbított útvonalon, a Mexikói úti kisföldalatti végállomásig közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. 

2020. szeptember 16., 20:25

Szerző:

Szombattól hétvégenként a 82-es trolibuszok az Örs vezér tere végállomástól az Uzsoki Utcai Kórház érintésével egészen a kisföldalatti Mexikói úti végállomásáig közlekednek - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

Mint írták, a lépésnek köszönhetően a XIV. kerületi lakóterületek közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatai tovább bővülnek: a Róna utca, az Uzsoki Utcai Kórház és a Vezér utca térsége felől átszállás nélkül el lehet jutni a kisföldalattihoz, illetve a Szőnyi úti sportlétesítményekhez is. 

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást - olvasható. 

A közleményben kiemelték: a BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedés fejlesztésében, amelyre lehetőséget ad az, hogy bizonyos trolibusz típusok felsővezetéktől függetlenül, önjáró, akkumulátoros üzemben is tudnak közlekedni.

 

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.